Abdulcelil TURGUT - Okul Müdürü

Abdulcelil TURGUT - Okul Müdürü

.1964 Mardin/Midyat/Yolbaşı doğumludur. Sırasıyla; Devrim İlkokulu(Nusaybin), Nusaybin Lisesi Ortaokulu, Midyat Lisesi Matematik Bölümünü, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitim Yönetimi ve Planlaması bölümünü(1987),  Ahmet Yesevi Üniversitesi Beşeri Bilimler Fakültesi Eğitim Yönetimi ve Denetimi bölümünde Yüksek Lisans, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünü, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi Yerel Yönetimler Bölümünü ve Atatürk Üniversitesi Açıköğretim fakültesi Adalet Meslek Yüksek Okulu Adalet Bölümünü bitirdi.

  Öğrenci iken Yurt Müdürlüğü  mezuniyetten hemen sonra da tekstil alanında ticaret yaptı. Muhtelif şirketlerde yönetici, ortak ve danışman olarak çalıştı. Adana’da  ve bölgesel düzeyde yayınlanan gazete ve dergilerde, köşe yazarı, Genel Yayın Yönetmeni, Yazı İşleri Müdürü ve İmtiyaz sahibi olarak hizmet etti. Radyo programları yaptı. Eğitim Yönetimi, Eğitim Psikolojisi, Sosyal Psikoloji, Eğitim Ekonomisi alanlarında yazdığı yazıların yanında mektup, deneme, şiir alanlarında çalışmaları yayınlandı. Muhtelif STK´larda yöneticilik ve başkanlık yaptı/yapıyor. EPİSAD(Eğitimde Politika İnşası ve Stratejik Araştırmalar Derneği)´ın kurucu başkanıdır. Trafik Mevzuatı ve Çevre Bilgisi konusunda uzun yıllar eğitim verdi. Aday Öğretmenlerin yetiştirilmesi ve Yetişkin Eğitimi çerçevesinde Hizmet içi eğitim çalışmalarında öğretim üyesi olarak,  ayrıca bir çok kesime Protokol, İletişim ve Görgü Kuralları alanında eğitimler verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğretmen olarak devlet memurluğu görevine başladıktan sonra sırasıyla; Sınıf Öğretmenliği, Müdür Yetkili Öğretmenlik, Okul Müdür Yardımcılığı, Okul Müdür Vekilliği, İlkokul ve İlköğretim Okul Müdürlüğü, Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Çukurova İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü,Çukurova Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Halen Seyhan İlçesi Mehmet Selahattin Çolak İlkokulu Müdürlüğünü yürütmektedir.  Sivil yaşamında ve memuriyet görevlerinde yaptığı çalışmalardan dolayı bir çok ödül, plaket ve şilt aldı.

 

 

(322) 239 1798 (322) 248 5708 Eposta